Home Föreställningar Tekniska krav för streaming

Tekniska krav för streaming

För att vara säker på att du kan titta på sändningen i god kvalitet rekommenderar vi att din internetuppkoppling har en nedladdningshastighet på minst 8 mbits/sekund. Det viktiga är den effektiva nedladdningen, vilket kan variera även om du valt exempelvis 10 mbits i ditt bredbandsabonnemang. Om du är osäker på vilken hastighet du surfar i kan du enkelt göra en mätning på Bredbandskollen.se  Titta alltså efter ”nedladdning” och även efter ”svarstid”. Ju lägre svarstid desto bättre, men upp till ungefär 50 millisekunder brukar vara ok.

Förebyggande åtgärder

Du kan förebygga vanliga tekniska problem genom ett par enkla förberedelser:

» Använd nätverkskabel. Även om trådlösa uppkopplingar många gånger kan fungera smärtfritt för livestreaming kan det vara en god idé att ansluta datorn med nätverkskabel vid större visningar. Lokalens wifi kanske t.ex. används av flera parter, vilket kan störa trafiken.
» Ha inte flera program och flikar öppna på datorn under föreställningen. Se till att det inte finns något igång som måste processas utöver själva sändningen.
» Se till att webbläsaren du använder är uppdaterad till senaste versionen.
» Om du ändå upplever problem kan det många gånger räcka med något så enkelt som att uppdatera sidan eller starta om webbläsaren. Har du installerat nya program eller uppdateringar kan datorn behöva startas om för att dessa ska fungera.

Translate »